top of page
Event Info: Events
Event Info: Text

fre. 11. mars

|

Sogndalsfjøra

Skredkurs 2,5 dag - Sogndal

Dette er et skredkurs for deg som har lyst å kunne ferdes på egenhånd i vinterfjellet med toppturski. På kurset vil du lære om bruk av skredutstyr, vurdering av terreng og snø, samt kammeratredning.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Skredkurs 2,5 dag - Sogndal
Skredkurs 2,5 dag - Sogndal

Time & Location

11. mars 2022, 19:00 – 13. mars 2022, 15:00

Sogndalsfjøra, Fjørevegen 22

About the Event

Dette kurset er for deg som er fersk innen det å gå på topptur på vinteren, eller for deg som har lyst å få høyere kunnskapsnivå til å kunne ta trygge og sikre valg på tur i vinterfjellet. På dette kurset som går over 2,5 dager, vil du lære om skred, skredterreng, veivalg på både opp- og nedtur, utstyrsbruk, søk/redning/utgraving, snø m.m.

Vi bruker fjellet i Sogndalsdalen eller Jostedalen. Her har vi et klima skapt av de omkringliggende breene, som gjør at vestlandsnedbøren ofte kommer som flott snø. Dette gir både gode skiforhold, og muligheter for godt faglig innhold på kursene våre.

Kurset begynner fredag kveld innendørs med presentasjon, gjennomgang av utstyr og teoretisk gjennomgang.

Lørdag er vi ute på tur hele dagen. Her går vi gjennom terrengforståelse, veivalg både opp og ned, ferdselsmønster og gjennomføring av en skredøvelse der vi skal finne og grave frem skredtatte. Lørdag kveld får deltakerne ansvar for planlegging av søndagens tur, under kyndig veiledning.

Søndag gjennomfører vi denne turen, der deltakerne vil få mer ansvar for veivalg, gjøre vurderinger og lede gruppen på skift. Denne dagen skal vi jobbe videre med terrengforståelse, men også se på snødekket. Vi skal grave snøprofil og se hvilken betydning lagdeling i snøen har for vår ferdsel. På vei ned vil deltakerne igjen få mer ansvar for ferdselmønster nedover, og sørge for god og trygg kommunikasjon innad i gruppen. Vi avslutter rundt kl 15.00 med en oppsumering av kurset før det bærer hjemover.

Det krever ikke noen forkunnskaper å være med på dette kurset, men du må være habil på ski og i god fysisk form. Turene vi går kan være opp til 800 høydemeter.

Våre instruktører er som minimum utdannet skredinstruktør1 innen Norsk fjellsportforum, og vi har maks 6 deltakere pr. instruktør.

Utstyr:

For å delta på dette kurset må du ha:

 • Toppturski (Randonèe) eller Telemarkski med feller 
 (snowboardere må ha truger om de ikke har splitboard)
 • Skistøvler med gåfunksjon
 • Staver
 • Sender/Mottaker (skredsøker), spade og søkestang
 • 30-45L sekk
 • Solbriller
 • Goggles / skibriller
 • Termos med varm drikke og matpakke
 • Stor fordel å ha smarttelefon som tåler kulder
 • Kart over Sogndal og kompass (1:50.000 turkart)
 • Bekledning for en dag i vinterfjellet:

(Ull eller syntetetisk undertøy, lue, hansker/votter, vind- og vantett ytterbekledning, isolasjonsjakke (dun, primaloft eller ull)

Pris: 

3500,- pr. pers (minimum 3 personer)

Overnatting: 

Du må selv sørge for overnatting på kursene. Ta gjerne kontakt om du trenger tips til overnattingsplasser i Sogndal, så skal vi være behjelpelige med det. 

Share This Event

bottom of page