top of page
Event Info: Events
Event Info: Text

man. 17. juli

|

Sogndalsfjøra

Fjellklatrekurs 5 dager 17.-21. Juli 2023

Lær å klatre på egne sikringer over flere taulengder i fjellet med sertifisert instruktør!

Registreringen er lukket
Se andre eventer
Fjellklatrekurs 5 dager 17.-21. Juli 2023
Fjellklatrekurs 5 dager 17.-21. Juli 2023

Time & Location

17. juli 2023, 09:00 – 21. juli 2023, 15:00

Sogndalsfjøra, Sogndalsfjøra, Norway

About the Event

Dette kurset er for deg som klatrer ute på sportsklatrefelt, men har lyst å komme til fjells. Her lærer du å sikre med egne sikringer/naturlige sikringer og klatre over flere taulengder. Kurset går over fem dager, der tre av dagene gjerne brukes på klatrefelt i lavlandet, og to dager brukes på lengere turer i fjellet. Dette kurset har utgangspunkt fra Sogndal, der vi bruker tre dager på klatrefeltet Kvam og/eller et klatrefelt i Luster. Dagene til fjells brukes i Jotunheimen, Hemsedal og/eller Jostedalen avhengig av ønsker, forhold og vær.

Kurset vil ha fokus på metoder en bruker for å klatre i fjellet over flere taulengder. Du vil lære om utstyrsbruk, plassering av egne sikringer, rigging av standplass og rappelfeste, taulagsrutiner og kommunikasjon, sikkerhet og farer, og enkel kameratredning. Kurset skal til slutt gjøre deg i stand til på egen hånd å klatre enkle ruter, på egne sikringer i fjellet, som f.eks. Store austabotntind, Stetind eller Romsdalshorn for å nevne noen. Det er maks tre deltakere pr. instruktør, så du vil få god oppfølging og tilbakemeldinger underveis i kurset. Maks 9 deltakere på kurset.

Alt av klatreutstyr kan lånes av oss, men har du eget klatreutstyr kan du gjerne ta det med, slik at du blir vant med å bruke det.

Kost og losji er ikke inkludert i prisen, og dette må du som deltaker ordne selv. Det er flere muligheter for overnatting i og rundt Sogndal, med mulighet for både vandrehjem, hotell og telt. Vi er gjerne behjelpelige med anbefalinger, og hjelper gjerne med å legge til rette for at alle deltakere bor samme plass. Når vi dra til fjells bor vi av og til ute i telt hvilket krever at du har eget utstyr for dette. Hvor vi dra til fjells, avhenger av vær, forhold og deltakernes forutsetninger. Dette vil bli nermere avklart før kursstart.

 

Dato og sted: Sogndal, 10.-14. aug. 2022. Vi begynner første dagen kl 09.00 og avslutter i løpet av ettermiddagen siste dag.

Pris: 8900,- pr. pers.

Varighet: 5 dager

Opptakskrav: Du må ha brattkort, kunne lede grad 4+ ute på borebolt og være fylt 16 år.

Share This Event

bottom of page