top of page
Event Info: Events
Event Info: Text

man. 14. juni

|

Sogndalsfjøra

Fjellklatrekurs 5 dager 14.-18. juni 2021

Lær å klatre på egne sikringer over flere taulengder i fjellet!

Registreringen er lukket
Se andre eventer
Fjellklatrekurs 5 dager 14.-18. juni 2021
Fjellklatrekurs 5 dager 14.-18. juni 2021

Time & Location

14. juni 2021, 09:00 – 18. juni 2021, 16:00

Sogndalsfjøra, Sogndalsfjøra, Norway

About the Event

Dette kurset er for deg som klatrer ute på sportsklatrefelt, men har lyst å komme til fjells. Her lærer du å sikre med egne sikringer og klatre over flere taulengder. Kurset går over fem dager, der tre av dagene gjerne brukes på klatrefelt i lavlandet, og to dager brukes på lengere turer i fjellet. Dette kurset har utgangspunkt fra Sogndal, der vi bruker tre dager på klatrefeltet Kvam og/eller et klatrefelt i Luster. Dagene til fjells brukes i Jotunheimen, Hemsedal og/eller Jostedalen avhengig av ønsker, forhold og vær.

Kurset vil ha fokus på metoder en bruker for å klatre i fjellet over flere taulengder. Du vil lære om utstyrsbruk, plassering av egne sikringer, rigging av standplass og rappelfeste, taulagsrutiner og kommunikasjon, sikkerhet og farer, og enkel kameratredning. Kurset skal til slutt gjøre deg i stand til på egen hånd å klatre enkle ruter, på egne sikringer i fjellet. Det er maks tre deltakere pr. instruktør, så du vil få god oppfølging og tilbakemeldinger underveis i kurset. Maks 9 deltakere på kurset.

Alt av klatreutstyr kan lånes av oss, men har du eget klatreutstyr kan du gjerne ta det med, slik at du blir vant med å bruke det.

Kost og losji er ikke inkludert i prisen, og dette må du som deltaker ordne selv. Det er flere muligheter for overnatting i og rundt Sogndal, med mulighet for både vandrehjem, hotell og telt. Vi er gjerne behjelpelige med anbefalinger, og hjelper gjerne med å legge til rette for at alle deltakere bor samme plass. Når vi dra til fjells bor vi av og til ute i telt hvilket krever at du har eget utstyr for dette. Hvor vi dra til fjells, avhenger av vær, forhold og deltakernes forutsetninger. Dette vil bli nermere avklart før kursstart.

 

Dato og sted: Sogndal, 22.-26. juli 2020. Vi begynner første dagen kl 09.00 og avslutter i løpet av ettermiddagen siste dag.

Pris: 7200,- pr. pers.

Varighet: 5 dager

Opptakskrav: Du må ha brattkort, kunne lede grad 5 ute på borebolt og være fylt 16 år.

 

Vilkår:

Betaling av kursavgift skjer via faktura i forkant av kurset. Kursvagiften må betales senest 14 dager etter påmelding. Påmeldingen er endegyldig når innbetalingen er registrert. Faktura leveres via e-post. Bestillingen kan kanselleres frem til 14 dager før fastsatt dato for kursstart med full refundering av kursavgift. Kanselleres bestillingen mindre end 14 dager før fastsatt dato, refunderes 50% av kursprisen. Kanselleres bestillingen mindre end 7 dager før fastsatt dato refunderes kursavgiften ikke. Dårlige forhold/dårlig vær gir ikke rett til refundering eller reduksjon av prisen for det gjeldene kurset med mindre annet er avtalt. Avbrytes pågående kurs pga. sikkerhetsmessige årsaker gir ikke dette rett til refundering/redusering i pris. Hansen kurs & guiding stiller med alt av nødvendig sikkerhets-/klatreutstyr, med mindre annet er avtalt. Kunden er selv ansvarlig for å stille med personlig utstyr som nødvendig påkledning derunder klatresko. Kundens utgifter til transport, kost, losji etc. er ikke inkludert i prisen. Kunden må være innforstått med at klatre- og fjellsportrelaterte oppdrag ikke er risikofritt. Objektive farer som steinsprang, skred, ras, uforutsigelige værskift etc. vil alltid være en tilstedeværende risiko. Ferdsel i terreng med fallrisiko/skredterreng/bre, vil alltid innebærer en viss restrisiko etter alle forholdsregler er tatt.

Share This Event

bottom of page